ce mai gătesc

Prăjitură cu Campari și ulei de măsline

Mi se pare o combinație de arome destul de grozavă treaba asta cu Campari și uleiul de măsline la care adăugăm și unt topit, dar și suc și coajă de citrice. De una singură, prăjitura este destul de simplă, dar o puteți îmbrăca de petrecere – poate e ziua voastră de naștere curând și oricum nu vă face nimeni tort – cu segmente de portocală, cu frișcă sau chiar cu un sirop de Campari cu puțin zahăr. Vedeți voi.

Aveți nevoie de:

55gr unt nesărat, topit
255gr făină
330gr zahăr granulat
1 linguriță sare
1 linguriță praf de copt
160ml lapte
160ml ulei de măsline
3 ouă mari
80ml Campari
1 lingură rasă de coajă de gref ras
1 lingură de coajă de portocală rasă
1 linguriță rasă de coajă de lămâie rasă
60ml suc de grapefruit proaspăt
2 linguri suc proaspăt de portocale
1 lingură suc proaspăt de lămâie
Frișcă sau iaurt pentru servire.

Încălziți cuptorul la 180 de grade. Ungeți tava cu unt și tapetați cu hârtie de copt.

Într-un bol mediu aduceți împreună făina, zahărul, sarea și praful de copt. Într-un bol mai mare bateți untul, laptele, uleiul, ouăle, Campari, coaja și sucurile de citrice. Incorporați uscatele în bolul mare, veți obține o compoziție destul de lichidă. Turnați compoziția în tavă, coaceți până când suprafața devine aurie, cam 40-45 de minute.

Lăsați prăjitura să se răcească complet în tavă. Eu am folosit zahăr pudră pentru decor, dar v-am dat și alte variante la început. Am servit prima felie cu o lingură generoasă de iaurt rece, la fel am făcut și cu următoarele.

  •   
  •   
  •   
  •