ce mai gătesc

Tartar de morcovi colorați cu migdale afumate, miere și muștar

N-ai cunoscut disperarea adevărată până n-ai lucrat într-un cartier plin de mămici healthy and fit cărora vrei să le vinzi mâncare, și degeaba faci tu cel mai bun tartar de vită, dacă-i de vită (așa mi s-a spus; dar despre asta, mâine). Așa a apărut tartarul de morcovi care, deși nu-i chiar ăla de la Eleven, m-a umplut de faimă în cartier și followersi noi pe instagram.

Să zicem că vreți să produceți două porții, cam la 150-160 de grame fiecare; mă tem că mai mult ar putea fi prea mult, chiar așa bun cum îi. Aveți nevoie de:
– 250 gr morcovi colorați, să zicem mov, galben și chiar culoarea morcovului
– 300 ml suc de morvoc morcov
– o șalotă mică
– 50 gr migdale afumate
– o mână de pătrunjel proaspăt
– o linguriță de muștar
– o linguriță de miere
– două gălbenușuri
– sare și piper

Încălziți cuptorul la 200°C pentru morcovii cei mov și galbeni; sare și ulei de măsline și 30 de minute la cuptor, cam de asta au nevoie. Între timp, morcovul de culoarea morcovului (nu cred că m-aș putea plictisi de asta) se gătește în sucul de morvoc morcov, așa, al dente. Sucul de morcov rămas se reduce până la consistența unui sirop destul de gros și se amestecă cu cele două lingurițe de miere și muștar, și ăla-i dressingul. Morcovii cei colorați și acum gătiți se toacă mărunt, la fel și migdalele, șalota și pătrunjelul. Se aduc împreună într-un bol, cu tot cu dressing, sare și piper. Se împarte compoziția pe farfurii, fiecare cu câte un gălbenuș și se servește, poate cel mai indicat, cu pâine prăjită.

  •   
  •   
  •   
  •