ce mai gătesc

Tartar de vită

În 10 situații din 10 voi comanda tartar de vită la cină sau la brunch dacă locul îmi inspiră încredere sau cunosc niște oameni în bucătărie. Sau dacă m-am documentat temeinic înainte de a ajunge și, de fapt, pentru tartar m-am dus. N-am mâncat mult tartar de vită prin Londra, tocmai pentru că n-am tot timpul curaj. 

Întâmplător sau nu, cel mai bun tartar l-am mâncat pe la începutul lui 2016, din bucătăria pe care am și condus-o ulterior. Acum că mă gândesc, e foarte probabil ca ăsta să fi fost motivul pentru care mi-am dorit să lucrez acolo, trebuia să știu ce-i fac. Bineînțeles, asta nu-i rețeta aia, dar mă mai alint spunând că-i cam la fel de bună. Pentru două porții, aveți nevoie de:

250gr mușchi de vită, tocat mărunt 
1/2 șalotă, tocată mărunt
20gr capere, tocate mărunt
50gr castraveți murați, tocați mărunt 
o lingură de pătrunjel tocat mărunt
o linguriță de muștar boabe (sau orice alt muștar vă face cu ochiul)
o linguriță de ketchup 
2 gălbenușuri – opțional (că poate nu vă plac crude)
sare și piper, după gust
opțional, capere și ceapă murată pentru decor


În teorie, se amestecă (eu le-am amestecat în farfurie, după poză) toate într-un bol (mai puțin gălbenușurile), compoziția se asezonează cu sare și piper după gust, se așază pe farfurii și se decorează cu un gălbenuș sau cu capere și ceapă murată. Sau nu se decorează deloc, după cum aveți chef. Sau poftă. Adică poftă bună!

  •   
  •   
  •   
  •